Léteztek óriások a Földön?

195
Ha tetszik a cikk, akkor kérlek kattints a "Tetszik" gombra,
ha nagyon tetszik, akkor a "Szív" gombra.
Köszönöm!

Azt, hogy óriások éltek egykor a Földön sokan nem hiszik el, csakhogy a népek mítoszaiban, a világban szinte mindenütt találunk utalásokat arra, hogy valamikor léteztek. Kézzelfogható bizonyíték nincs (vagy nincsenek a nyilvánosság elé tárva), de azért még nem lenne helyes arra a következtetésre jutni, hogy az óriások nem létezhettek. A mítoszokról sokáig azt hittük, hogy csak mesék, amelyeket az élénk fantáziával rendelkező elődeink találtak ki, de manapság már számos legendáról kiderült, hogy a történeteknek valóságos alapja van. A régészek jó néhány várost feltártak már, amelyek a mítoszokban és a Bibliában is szerepelnek, például Babilont, Tróját, Mükénét, Szodomát.

Amennyiben tetszett a cikk, kérlek oszd meg:

Facebook
Twitter

Észak-Amerikában az 1850-es évek óta számtalan sírhalmot kiástak, amelyekben óriások csontvázait sejtették. A megtalált csontvázak és múmiák némelyikének dupla fogsora, vagy mindkét kezén 6 ujja és mindkét lábán 6 lábujja volt. Sajnos csak újságcikkek maradtak meg ezekből a rejtélyes leletekből. Nem csak Amerikában találtak óriás csontvázakat, hanem Görögországban, Olaszországban, a Közel-Keleten is. Ha nem számítjuk a félreértelmezett leleteket és az álhíreket, akkor is rengeteg utalás maradt még arra, hogy az óriások valóban léteztek.

Az első óriások – Az annunakik

Körülbelül 6000 évvel ezelőtt a jelenlegi Irak területén egy fejlett és rendkívül különleges civilizáció alakult ki. A sumérok társadalma hasonló volt egyes korunkbeli országokéhoz. Kétkamarás országgyűléssel, fejlett iskolarendszerrel rendelkeztek, és meglepően magas szinten ismerték a csillagászatot. A mítoszaik szerint, amelyeket agyagtáblákon örökítettek meg, a népüket olyan istenek tanították, akik az égből szálltak le a Földre. Ezeket az isteneket annunakiknak hívták, akik egy átlagos embernél úgy fél méterrel magasabbak voltak, és egy Nibiru nevű bolygóról érkeztek.

Az egyik sumér agyagtáblán érdekes ábrázolás látható. A domborművön a két álló emberalak között feltüntették naprendszerünket középpontjában a nappal, amely körül 10 bolygó kering. Azt a tényt, hogy a Nap körül forog a Föld, és nem a Föld a világ középpontja, Európában Galileo Galilei csak alig 400 évvel ezelőtt ismerte fel. Az agyagtáblán szerepel a Pluto is, amit a közelmúltban fedeztek fel (1930-ban), és egy Nibiru nevű bolygó is, amelynek létezését 1981 óta sejtjük. A sumérok szerint Nibiruról jöttek az égi óriások, az annunakik. A táblán ábrázolt ülő alak úgy 3 méter magas lehetett, ha a magasságát egy normál emberi magassághoz viszonyítjuk, és valószínűleg egy annunaki isten volt.

Az ősi sumér írásokban olvashatjuk, hogy az istenek több mint 400 ezer évvel ezelőtt érkeztek meg a Földre, a Tigris és az Eufrátesz között elterülő völgybe. Itt létrehoztak egy kolóniát, és elnevezték Édennek, majd megteremtették Ádámot és Évát, a modern emberek őseit. Az elméletek szerint génmanipulációt alkalmaztak, a földi emberszerű lények génjeit feljavították. Munkásokra volt szükségük, ezért gyorsították fel az evolúciót.

Több ezer évvel később visszatértek az annunakik a Földre, ahol addigra az emberek elszaporodtak, és a kinézetük is megváltozott. A nőket ellenállhatatlanul szépnek találták, feleségül vették őket, és a gyermekeik is óriások lettek.

Óriások a Bibliában

A Bibliában a Teremtés könyvében (6,4) is olvashatunk az istenek és az emberek házasságáról, valamint gyermekeikről, az óriásokról.

“Isten fiai és az emberek lányai

6,1 Amikor az emberek kezdtek elszaporodni a földön és lányaik születtek,
6,2 az Isten fiai látták, hogy az emberek lányai szépek. Feleségül vették mindazokat, akik tetszettek nekik.
6,3 Ekkor az Úr így szólt: “Nem marad éltető lelkem az emberben örökké, mivel test. Életkora csak 120 év legyen.”
6,4 Óriások éltek akkor a földön (és később is), amikor az Isten fiai az emberek lányaival összeházasodtak és ezek gyermekeket szültek nekik; ezek a régi idők híres hősei.”

Ezek az óriások nem voltak szelídek, romboltak és gyilkoltak, ezért az annunakik úgy döntöttek, hogy elpusztítják őket. Baruch könyvében az áll, hogy az Úr özönvizet bocsátott a Földre, és elpusztított minden élőlényt, közöttük a 409 ezer óriást. Néhány titán életben maradt, de az emberek voltak többen, ezért az óriások uralma véget ért.

A legenda szerint a leghíresebb óriás Góliát, a filiszteus volt, az utolsó óriások egyike. Majdnem 3 méter magas lehetett. A történetben leírják, hogy Júdea népe és a filiszteusok háborúban álltak egymással. A harc előtt Góliát mindennap kihívott valakit az izraeliták közül, hogy megküzdjön vele. Góliát megígérte, ha veszít, akkor a filiszteusok az izraeliták rabszolgái lesznek. Azonban senki nem akart kiállni ellene, amíg egy napon egy ifjú pásztorfiú, akit Dávidnak hívtak meg nem hallotta, hogy mit ígért az óriás. Dávid, a páncélba öltözött és felfegyverzett Góliát ellen egyetlen parittyával állt ki. Egy kővel eltalálta az óriást, aki elájult, majd a pásztorfiú odaszaladt a fekvő Góliáthoz, és a saját kardjával vágta le a fejét. Dávid később a zsidók királya lett.
Nem messze a csata helyszínétől, ami Jeruzsálemtől 24 km-re történt, áll egy halomsír, amit a hagyomány szerint Góliát sírjának tartanak. Sajnos azt még senki nem vizsgálta meg, hogy valóban az óriás sírhalma van ott.

Egyre több bizonyíték kerül a felszínre, ezért a mítoszokat érdemes lenne komolyabban tanulmányozni, és megfejteni azt, hogy az őseink milyen üzenetet szerettek volna közvetíteni számunkra ezekkel a szóbeli és írásos elbeszélésekkel.

Források:

Képek:

pixabay.com Óriás és hajó

flickr.com Sumér agyagtábla naprendszer ábrázolással

flickr.com A naprendszer 10 bolygóval

Weboldalak:

lexikon.katolikus.hu Óriás

Filmek:

youtu.be Tiltott történelem – Az óriások titka

youtu.be Óriások – A titok és a mítosz

Ha tetszik a cikk, akkor kérlek kattints a "Tetszik" gombra,
ha nagyon tetszik, akkor a "Szív" gombra.
Köszönöm!

Amennyiben tetszett a cikk, kérlek oszd meg:

Facebook
Twitter
Léda és a hattyú - Leonardo da Vinci

Zeusz házasságtörései – 3. rész

Zeusz szeretői közül Lédával, a gyönyörű spártai királynéval való kalandja az egyik legérdekesebb. Sok híres művészt megihletett a nász, számos alkotás örökíti meg a főisten és a szépséges királyné szeretkezését. Az egyik legszebb festmény Leonardo da Vincié, de ezen kívül még számtalan szobor és szebbnél szebb festmény született az évszázadok folyamán. Többek között még Michelangelot és Tintorettot is inspirálta a történet.

Tovább olvasom »

A csodaszép Plitvicei-tavak

A Plitvicei-tavak Horvátország legnagyobb nemzeti parkja, területe 300 km², 1979 óta a világörökség része. A tavak szépsége mindenkit lenyűgöz, bármelyik útvonalon megyünk végig.  Számtalan vízesés mellett, és kristálytiszta vizű tavak felszíne fölött sétálhatunk a jól kiépített utakon. Bárhová nézünk úgy érezzük, mintha Csodaországban járnánk, mert itt mindenhol, amerre csak járunk, különleges természeti szépségeket látunk. Legyen bármelyik évszak, mindegyikben egy másik, de egyaránt csodálatos oldalát mutatja a park.

Tovább olvasom »

LIDAR technológia – Újra kell írni a történelmet?

A sűrű dzsungel olyan titkokat rejt, amelyeket napjainkig csak veszélyes expedíciókkal tudtunk felderíteni. A nagy páratartalom, a forróság, a sűrű növényzet, és a veszélyes állatok megnehezítették, szinte lehetetlenné tették a régészek munkáját. Az erdő mélyén található romvárosokat csak csekély részben tudtuk eddig feltárni. A dzsungel nagy részén még senki sem járt, ezért az tele van megfejtendő titkokkal. A LIDAR technológia bevetése előtt teljesen másképp vélekedett a tudomány a maja civilizációról.

Tovább olvasom »

Mükéné – Egy ősi civilizáció rejtélye

A mükénéi civilizáció Görögországban, a bronzkorban virágzott. A romvárost 1876-ban a német kereskedőből lett amatőr régész, Heinrich Schliemann fedezte fel. Schliemann az ősi várost Homérosz eposzainak elolvasása után kezdte keresni. Nem törődött azzal, hogy őrültnek tartották azért, mert valóságként kezelte a leírtakat. Kitartása kifizetődött, bebizonyította, hogy a mítoszoknak valóságos alapja van, az ókori görög költő írásai alapján megtalálta Tróját, és ezután néhány év elteltével pedig Mükénét.

Tovább olvasom »

A világ csodái – Az epheszoszi Artemisz templom

Létó szépsége megigézte Zeuszt, és hogy Hérát (Zeusz feleségét) kijátsszák, fürj alakban szeretkeztek. Létó teherbe esett, majd ikergyermekeket szült, Apollónt és Artemiszt. Artemisz a vadászat, a meg nem szelídített természet, a termékenység istennője, valamint az anyák szülést segítő pártfogója, az újszülöttek védelmezője, a fiatalok oktatója. Haragja a szülő nők halálát okozza. Szűz vadásznő, akit nimfák és állatok vesznek körül, jelen van a természetben mindenhol. Ősi ábrázolásokon íjjal, és állatokkal jelenik meg. Íját és nyilát a Küklopszok kovácsolták. Gyakran ábrázolják szarvassal.

Tovább olvasom »

Zeusz házasságtörései – 2. rész

Zeusz a főisten, Hérát a feleségét sok istennővel és halandó nővel csalta meg, akiktől számos gyermeke született. Az előző részben a szépséges Létó, most pedig a csodaszép Európé, a főníciai hercegnő, és Alkméné, Héraklész anyjának történetét ismerhetjük meg.

Tovább olvasom »