Léteztek óriások a Földön?

Ha tetszik a cikk, akkor kérlek kattints a "Tetszik" gombra,
ha nagyon tetszik, akkor a "Szív" gombra.
Köszönöm!

Azt, hogy óriások éltek egykor a Földön sokan nem hiszik el, csakhogy a népek mítoszaiban, a világban szinte mindenütt találunk utalásokat arra, hogy valamikor léteztek. Kézzelfogható bizonyíték nincs (vagy nincsenek a nyilvánosság elé tárva), de azért még nem lenne helyes arra a következtetésre jutni, hogy az óriások nem létezhettek. A mítoszokról sokáig azt hittük, hogy csak mesék, amelyeket az élénk fantáziával rendelkező elődeink találtak ki, de manapság már számos legendáról kiderült, hogy a történeteknek valóságos alapja van. A régészek jó néhány várost feltártak már, amelyek a mítoszokban és a Bibliában is szerepelnek, például Babilont, Tróját, Mükénét, Sodomát.

Amennyiben tetszett a cikk, kérlek oszd meg:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter

Észak-Amerikában az 1850-es évek óta számtalan sírhalmot kiástak, amelyekben óriások csontvázait sejtették. A megtalált csontvázak és múmiák némelyikének dupla fogsora, vagy mindkét kezén 6 ujja és mindkét lábán 6 lábujja volt. Sajnos csak újságcikkek maradtak meg ezekből a rejtélyes leletekből. Nem csak Amerikában találtak óriás csontvázakat, hanem Görögországban, Olaszországban, a Közel-Keleten is. Ha nem számítjuk a félreértelmezett leleteket és az álhíreket, akkor is rengeteg utalás maradt még arra, hogy az óriások valóban léteztek.

Az első óriások – Az annunakik

Körülbelül 6000 évvel ezelőtt a jelenlegi Irak területén egy fejlett és rendkívül különleges civilizáció alakult ki. A sumérok társadalma hasonló volt egyes korunkbeli országokéhoz. Kétkamarás országgyűléssel, fejlett iskolarendszerrel rendelkeztek, és meglepően magas szinten ismerték a csillagászatot. A mítoszaik szerint, amelyeket agyagtáblákon örökítettek meg, a népüket olyan istenek tanították, akik az égből szálltak le a Földre. Ezeket az isteneket annunakiknak hívták, akik egy átlagos embernél úgy fél méterrel magasabbak voltak, és egy Nibiru nevű bolygóról érkeztek.

Az egyik sumér agyagtáblán érdekes ábrázolás látható. A domborművön a két álló emberalak között feltüntették naprendszerünket középpontjában a nappal, amely körül 10 bolygó kering. Azt a tényt, hogy a Nap körül forog a Föld, és nem a Föld a világ középpontja, Európában Galileo Galilei csak alig 400 évvel ezelőtt ismerte fel. Az agyagtáblán szerepel a Pluto is, amit a közelmúltban fedeztek fel (1930-ban), és egy Nibiru nevű bolygó is, amelynek létezését 1981 óta sejtjük. A sumérok szerint Nibiruról jöttek az égi óriások, az annunakik. A táblán ábrázolt ülő alak úgy 3 méter magas lehetett, ha a magasságát egy normál emberi magassághoz viszonyítjuk, és valószínűleg egy annunaki isten volt.

Az ősi sumér írásokban olvashatjuk, hogy az istenek több mint 400 ezer évvel ezelőtt érkeztek meg a Földre, a Tigris és az Eufrátesz között elterülő völgybe. Itt létrehoztak egy kolóniát, és elnevezték Édennek, majd megteremtették Ádámot és Évát, a modern emberek őseit. Az elméletek szerint génmanipulációt alkalmaztak, a földi emberszerű lények génjeit feljavították. Munkásokra volt szükségük, ezért gyorsították fel az evolúciót.

Több ezer évvel később visszatértek az annunakik a Földre, ahol addigra az emberek elszaporodtak, és a kinézetük is megváltozott. A nőket ellenállhatatlanul szépnek találták, feleségül vették őket, és a gyermekeik is óriások lettek.

Óriások a Bibliában

A Bibliában a Teremtés könyvében (6,4) is olvashatunk az istenek és az emberek házasságáról, valamint gyermekeikről, az óriásokról.

“Isten fiai és az emberek lányai

6,1 Amikor az emberek kezdtek elszaporodni a földön és lányaik születtek,
6,2 az Isten fiai látták, hogy az emberek lányai szépek. Feleségül vették mindazokat, akik tetszettek nekik.
6,3 Ekkor az Úr így szólt: “Nem marad éltető lelkem az emberben örökké, mivel test. Életkora csak 120 év legyen.”
6,4 Óriások éltek akkor a földön (és később is), amikor az Isten fiai az emberek lányaival összeházasodtak és ezek gyermekeket szültek nekik; ezek a régi idők híres hősei.”

Ezek az óriások nem voltak szelídek, romboltak és gyilkoltak, ezért az annunakik úgy döntöttek, hogy elpusztítják őket. Baruch könyvében az áll, hogy az Úr özönvizet bocsátott a Földre, és elpusztított minden élőlényt, közöttük a 409 ezer óriást. Néhány titán életben maradt, de az emberek voltak többen, ezért az óriások uralma véget ért.

A legenda szerint a leghíresebb óriás Góliát, a filiszteus volt, az utolsó óriások egyike. Majdnem 3 méter magas lehetett. A történetben leírják, hogy Júdea népe és a filiszteusok háborúban álltak egymással. A harc előtt Góliát mindennap kihívott valakit az izraeliták közül, hogy megküzdjön vele. Góliát megígérte, ha veszít, akkor a filiszteusok az izraeliták rabszolgái lesznek. Azonban senki nem akart kiállni ellene, amíg egy napon egy ifjú pásztorfiú, akit Dávidnak hívtak meg nem hallotta, hogy mit ígért az óriás. Dávid, a páncélba öltözött és felfegyverzett Góliát ellen egyetlen parittyával állt ki. Egy kővel eltalálta az óriást, aki elájult, majd a pásztorfiú odaszaladt a fekvő Góliáthoz, és a saját kardjával vágta le a fejét. Dávid később a zsidók királya lett.
Nem messze a csata helyszínétől, ami Jeruzsálemtől 24 km-re történt, áll egy halomsír, amit a hagyomány szerint Góliát sírjának tartanak. Sajnos azt még senki nem vizsgálta meg, hogy valóban az óriás sírhalma van ott.

Egyre több bizonyíték kerül a felszínre, ezért a mítoszokat érdemes lenne komolyabban tanulmányozni, és megfejteni azt, hogy az őseink milyen üzenetet szerettek volna közvetíteni számunkra ezekkel a szóbeli és írásos elbeszélésekkel.

Források:

Képek:

pixabay.com Óriás és hajó

flickr.com Sumér agyagtábla naprendszer ábrázolással

flickr.com A naprendszer 10 bolygóval

Weboldalak:

lexikon.katolikus.hu Óriás

Filmek:

youtu.be Tiltott történelem – Az óriások titka

youtu.be Óriások – A titok és a mítosz

Ha tetszik a cikk, akkor kérlek kattints a "Tetszik" gombra,
ha nagyon tetszik, akkor a "Szív" gombra.
Köszönöm!

Amennyiben tetszett a cikk, kérlek oszd meg:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter